Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Demi Adatai

-Születési név:
Demetria Devonne Lovato
-Becenév:
Demi, Dem, McDLove
-Születési idő:
1992. augusztus 20.
-Születési hely
Dallas, Texas, USA
-Foglalkozás
énekesnõ, színésznõ
-Családi állapot
hajadon
-Magasság
157 cm
-Eredeti hajszín
barna
-Szemszín
barna
-Csillagjegy
Oroszlán

 

Demetria Devonne Lovato (Dallas, Texas, USA, 1992. augusztus 20. - ) amerikai színésznő, énekesnő. A hírnevet Mitchie Torres szerepe hozta meg neki a Camp Rock-ból. Amerikában még Sonny Munroe szerepével is berobbant a köztudatba, a Sonny With A Chance-ből.Magyarországon (a Disney Channelen) Sonny,a sztárjelölt néven fut a sorozat. A színészet mellett nagyszerű szólista énekes, első albuma, a Don't Forget 2008.szeptember 23-án debütált. Az albumból az első héten 89 000 példányt adtak el. Demi második albuma, a Here We Go Again 2009.július 21-én jelent meg.
 
 
ÉLETE:
 
Demi Lovato 1992. augusztus 20-án született Dallasban, Texas államban. Spanyol, ír és olasz vér csörgedezik az ereiben.Édesanyja Dianna Hart, apja Patrick Lovato. A férfi 1994-ben Új-Mexikóba költözött, miután elvált Demi anyjától. Apa és lánya 2008 februárjában négy év kihagyás után újra találkoztak, mikor Demi meglátogatta apját.Két testvére van:Dallas,öt évvel idősebb és Madison a féltestvére,aki tíz évvel fiatalabb.
Ellen DeGeneres showjában bevallotta, hogy hetedikes korában sokat bántották az osztálytársai és egy nap odáig fajult a dolog, hogy kénytelen volt magántanulóként folytatni tanulmányait.
Egy ideig járt Miley Cyrus bátyjával, Trace Cyrus-szal, akivel 2009 júliusában szakítottak. Sokszor próbálták már összeboronálni Joe Jonas-szal a közös filmjük után, végül Demi 2010. március elején bevallotta, hogy együtt vannak Joe-val.Ennek a kapcsolatnak is hamar vége lett.Két hónap után a pár úgy döntött,hogy barátok maradnak.
 
KARRIER:

Demi 6 évesen kezdett el színészkedni, amikor megkapta az elsõ fõbb szerepét, Angela-t játszotta a Barney & Friends-ben. Ahogy telt-múlt az idõ, Demi elkezdte építeni az énekesi karrierjét, és vendégszerepet kapott a Prison Break-ban, a Split Ends-ben és a Just Jordan-ban. 2007 januárjában megkapott egy fõbb szerepet a Disney Channel egyik sorozatában a As the Bell Rings-ben, ahol Charlotte Adams-ot játszotta. Demi szintén fõszerepet játszik a Disney Channel Original filmjében a Camp Rock-ban, aminek premierje 2008 június 20.-án volt az USA-ban.
Demi énekes dalszövegíró és zenész, és nem utolsó sorban 11 éves kora óta játszik gitáron és zongorán. Jó barátja a Jonas Brothers-nek, akik szintén írtak dalokat Demi debütáló albumára, az USA Today napilap tudósítása szerint.
2008-ban Puerto Ricóban forgatta legújabb filmjét, a Princess Protection Program-et, amiben legjobb barátnõjével, Selena Gomezzel játszik együtt. Persze a zenét sem hanyagolja el, 2008.szeptember 23.-án került a boltokba bemutatkozó albuma a Don't Forget, amit a floridai Miamiban vett fel. Az album készítésébõl Jonas-ék is kivették a részüket, 11 szám megírásában segítettek Deminek. 2009 februárjában indult a Disney Channelen Demi sorozata, a Sonny With A Chance. Idén nyáron indult elsõ saját turnéjára Amerikában, elõtte július 21-én pedig megjelent második albuma Here We Go Again címmel. Az új lemezen Demi szerint érezhetõ John Mayer iránti rajongása, valamint Jon McLaughlin és William Beckett munkássága is inspirálta az elkészítésében.
2009 õszén forgatta le a Camp Rock második részét Kanadában. A film 2010 nyarán debütál a Disney Channelen. Demi szerint a 3.lemeze 2011.ben fog megjelenni.
 
 
DISZKOGRÁFIA
 
Albumok:
2008 június 17: Camp Rock Soundtrack
2008 szeptember 23: Don't Forget
2009 február 24: Jonas Brothers: The 3D Concert Experience
2009 március 31: Don't Forget Deluxe Edition
2009 július 21: Here We Go Again
2010 augusztus 10: Camp Rock 2: The Final Jam Soundtrack
 
Kislemezek:
Get Back
La La Land
Don't Forget
Here We Go Again
Gift of a Friend
Remember December
Egyéb dalok [szerkesztés]
Send It On (ft.Selena Gomez,Miley Cyrus,Jonas Brothers)
One and The Same(ft.Selena Gomez)
That's How You Know
Make a Wave (ft.Joe Jonas)
We'll Be a Dream (ft.We The Kings)
 
Egyéb dalok 
Send It On (ft.Selena Gomez,Miley Cyrus,Jonas Brothers)
One and The Same(ft.Selena Gomez)
That's How You Know
Make a Wave (ft.Joe Jonas)
We'll Be a Dream (ft.We The Kings)

 
 
 
Filmográfia 
A Grace klinika szerep: Healy
2010: Rock Tábor 2: A záróbuli szerep: Mitchie Torres
2009-jelenleg is: Sonny,a sztárjelölt (sorozat) szerep: Sonny Munroe
2009:Hercegnő Védelmi Program szerep: Rosalinda/Rosie
2008: Rock Tábor szerep: Mitchie Torres
2007: Just Jordan (1 epizód) szerep: Nicole
2007: As The Bell Rings (8 epizód) szerep: Charlotte
2006: Szökés (1 epizód) szerep: Danielle Curtin
2004: Barney és Barátai szerep: Angela